x

Ny svensk bok om punkens avtryck – "har medvetet brutit mot grammatiska regler"

Ny svensk bok om punkens avtryck – "har medvetet brutit mot grammatiska regler"

"70-tal. Punken tar över Bollmora och kompisarna Bosse, Arne, Hasse och Lasse lever ungdomens glada dagar. Musiken, frisyrerna och kläderna är det viktigaste som finns och de unga männen förenas i en revolt mot alla som vill ha makt över dem."

Så inleds sammanfattningen av den nya boken Den Tredje Punkarn, som är skriven av Arne Wickander och handlar om hans uppväxt i Tyresö och hur punken som genre, rörelse och livsstil gjorde honom och hans vänner till rebellerna som aldrig sa nej till ett nytt äventyr. Om det så gällde snatteri eller bilstölder.

LÄS OCKSÅ: Svenskt företag tvingas betala världskänd dörrvakt 450 000 kronor

Den Tredje Punkarn är enligt bokförlaget Calidris Förlag skriven på ett språk som inte följer några riktlinjer. Punkter följs inte av versaler, ord som ”några” skrivs som ”nåra” och stockholmsslangen är hela tiden närvarande.

– Arne har medvetet brutit mot grammatiska regler för att hylla punken som livsstil eftersom den gick ut på att välja sin egen väg och inte lyda någon okänd ordning bara för att någon sa till en att man skulle göra det, skriver man vidare i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: "Folk glömmer att den svenska metalscenen fick hjälp av staten"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA