x

Fansen spekulerar: har U2 gjort sitt sista gig?

Fansen spekulerar: har U2 gjort sitt sista gig?

Igår i Berlin gjorde U2 sin sista konsert på bandets Experience + Innocence-turné, och kanske sin allra sista någonsin.

Enligt fan-kontot U2gigs på Twitter ska Bono ha tackat, på ett sätt som fått fans att spekulera om det faktiskt var U2:s avsked, rapporterar NME.

“We’ve been on the road for quite some time, just going on 40 years, and this last 4 years have been really something very special for us. We’re going away now…” sa frontmannen.

LÄS OCKSÅ: Jonas Sjöstedt driver med Ulf Kristersson – delar stagedive-klipp

U2gigs försökte lugna oroliga fans genom att säga: ”Varje turné jag täckt, ända tillbaka till Vertigo, varje sista spelning har det varit detsamma: masshysteri att det här är det sista gigget ... Tio dollar på att jag kommer att täcka en ny konsert med er någon gång i framtiden.”

Twitterkontot tillade dock att ”det här är första gången paniken åtminstone verkat trovärdig”, men spekulerade att bandet har ”något” på gång för att fira 40års-jubileet av albumet Boy, eller 30års-jubileet av Achtung Baby.

LÄS OCKSÅ: Kalifornien brinner – och Dave Grohl bjuder på grillfest

Trots att U2 inte besökt Sverige under Experience + Innocence-turnén har Sverige uppmärksammats under turnén, eller framför allt Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson. Då Bono dök upp som den återkommande satiriske djävulskaraktären MacPhisto och häcklade Åkesson.

– Jag har just kommit tillbaka från Sverige. Jag visste inte hur mycket jag tyckte om svenskarna: Långa, blonda, blåögda …och tråååkiga. Men nu, förefaller det som att svenskarna har börjat upptäcka sin ariska potential, sa Bono som MacPhisto, och fortsatte sedan skandera J-Jimmie Åk-Åk-Åkesson flera gånger samtidigt som han gjorde en Hitlerhälsning. Se ett klipp från händelsen nedan. 

LÄS OCKSÅ: Kleerup dömd för hot mot ex-flickvän

LÄS OCKSÅ: Svenskt företag tvingas betala världskänd dörrvakt 450 000 kronor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA