Världens största rockmusiker hyllar grungeikonen

Världens största rockmusiker hyllar grungeikonen

Hyllningskonserten till Chris Cornell, I Am The Highway, äger rum 16 januari och får bland annat besök av medlemmar från Foo Fighters, Metallica, Soundgarden och Audioslave.

Några av rockvärldens mest efterfrågade musiker samlas för en konsert på The Forum i Los Angeles för att minnas den avlidna Soundgarden-sångaren Chris Cornell, som avled 18 maj förra året efter en konsert i Detroit. Chris Cornell blev 52 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Kleerup dömd för hot mot ex-flickvän 

Värd för kvällen är den amerikanska talkshow-räven Jimmy Kimmel, och allt överskott går till den välgörenhetsorganisation Cornell upprättade med sin fru, ”Chris and Vicky Cornell Foundation”, samt en organisation som stöttar forskning om den allvarliga hudsjukdomen Epidermolys Bullosa.

Hyllningskonserten bjuder på uppträdanden från bland annat Foo Fighters, Metallica, Ryan Adams samt Cornells tidigare bandmedlemmar från Soundgarden, Audioslave och Temple Of The Dog.

”Det är en ära att samla alla dessa fantastiska artister och vänner för att hylla, visa kärlek och tacksamhet över Chris, hans musik och det avtryck han gjort på världen. Vi ser fram emot att dela kvällen med alla hans fans”, skriver Vicky Cornell i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Chris Cornells familj stämmer läkare 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA