x

"Jag har ju blivit vansinnig nu när jag öppnat både för Lorde och Katy Perry"

"Jag har ju blivit vansinnig nu när jag öppnat både för Lorde och Katy Perry"

Efter flitigt turnerande runtom i världen tillsammans med storheter som Lorde och Katy Perry är det äntligen dags för Tove Styrke att ge sig ut på en Sverigeturné. GAFFA tog ett snack med Tove inför turnépremiären.

Hur lyder dina spontana tankar inför turnén?

– Jag ser fram emot den här turnén det så sjukt mycket! Jag har aldrig gjort den här sortens spelningar någonsin i Sverige. Det känns verkligen så sjukt kul att få ta med sig de här låtarna ut och göra det på riktigt. Jag tror det kommer bli så sjukt fint, det är den mest maxade showen jag haft. Vi har byggt en scenografi som går väldigt mycket i samma tema som albumet. Innan har vi kört i USA och UK, men när man reser så långt så kan man inte ta med sig allting. Så det här bli första gången jag får använda allting som vi har och göra hela scenen så som den var tänkt. Det känns så roligt att kunna få göra en sån här turné på hemmaplan. Men det är också det mest nerviga. Det känns som att det spelar roll på ett helt annat sätt att spela i Sverige.

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Åh herregud! Jag har ju blivit vansinnig nu när jag öppnat både för Lorde och Katy Perry, haha. Man har ju fått se hur maxat det kan vara. En sak som jag verkligen längtar tills jag har möjlighet att ta in är mycket dansare, jag älskar verkligen dans. Men nu är jag fortfarande i stadiet där jag lite får välja på att ha musiker på scen eller dansare, och då kommer jag alltid välja musiker i första hand. Men att kunna ha ordentligt med dans och människor på scen längtar jag efter, rörelse och musik hänger ju ihop så mycket.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Jag tycker verkligen att Grant som ska öppna för mig är helt fantastisk. Jag har sett henne två gånger och jag blev helt golvad båda gångerna, hon är så fantastisk på scen! Hon har sån fantastisk röst och närvaro, det ska bli väldigt roligt att ha med henne på turnén.

Vad har varit ditt största konsertögonblick?

– Jag tror mitt största var när jag fick sjunga duett med Lorde. När vi sjöng Hang With Me (Robyn reds. anm) på turnéavslutningen. Det var ett väldigt speciellt moment, sjukt fint.

Och galnaste?

– Det sjukaste var också på den turnén. På den första spelningen vi gjorde, vilket också var första gången jag spelade på en arena överhuvudtaget. Då kraschade mixerbordet, så ovetandes körde jag två minuter a capella, jag hade musik i mina inears men det enda som gick ut i PA:t var min röst. Jag tittade på publiken och kände ”absolut jag är förband, men de står väldigt stilla”, de måste ju trott att jag höll på med någon sorts konstperformance, haha. Det var en rolig ice breaker första spelningen på turnén. Jag känner att det typ blev roligare efter det, för det värsta som kan hända hade redan hänt.

Om du skulle jämföra ett Tove Styrke-gig med en film, vilken blir det och varför?

– Oj jäklar vad svårt. Brukar folk kunna svara på den? Men jag får känslan av en så här ungdomskärleks-film, typ när det är sommar och man är kär. Vi avslutar nästan alltid med Sway, och det är den känslan jag får, den varma känslan, jag vill bara stanna i den.

Här ser du Tove Styrke i vinter: 

23 november – Nöjesfabriken, Karlstad
24 november – Arbis Bar & Salonger, Norrköping
25 november – Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
30 november – Mejeriet, Lund
1 december – Konsert & Kongress, Linköping
6 december – Pustervik, Göteborg
7 december – Väven, Umeå
8 december – Kulturens Hus, Luleå
14 december – KB, Malmö
15 december – Berns, Stockholm


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA