x

Slår galet Spotify-rekord

Slår galet Spotify-rekord

Ariana Grandes senaste singel, Thank U, Next, har slått Spotify-rekord som snabbaste låt att att nå 100 miljoner streams – någonsin.

Överrasknings-singeln kom ut 3 november. Där adresserar sångfågeln tidigare förhållanden med exempelvis Pete Davidson, Mac Miller och Big Sean. Igår, bara elva dagar senare, kunde Grande fira att hitlåten har passerat 100 miljoner streams på Spotify, på kortast tid någonsin. Detta rapporterar Ariana Grande själv via sin instagram-profil, där hon har lagt ut en bild av den stora milstolpen.

LÄS OCKSÅ: Ariana Grandes nya singel blev ny meme-trend

Thank U, Next, har även inkasserat en rad övriga rekord för sångerskan. Bland annat är det hennes första låt som nummer ett på amerikanska hit-listan. Samtidigt slog låten rekord på Spotify som den mest streamade låten av en kvinnlig artist på ett dygn. Med hela 9,6 miljoner streams på endast 24 timmar slog hon den tidigare rekordhållaren, Taylor Swift, som hade 9,1 miljoner streams.

I augusti gav Ariana Grande ut sitt fjärde studioalbum, Sweetener, som fick fyra stjärnor av GAFFA under rubriken “Kan mäta sig med de största i branschen”. Popdivan avslöjade också nyligen, i en Q&A-session på twitter, att ett femte album redan är på gång.

LÄS OCKSÅ: Ariana Grande hånas för sin nya musikvideo – och ger svar på tal

Lyssna på Thank U Next: 

Se inlägget på Ariana Grandes instagram: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA