x

Weeping Willows "bi-syssla" väcker intresse

Weeping Willows "bi-syssla" väcker intresse

Det svenska bandet Weeping Willows är inte bara aktuella med Sverigeturné, nu lanserar de även sin egen honung, skriver gruppen på sin Facebooksida.

Magnus Carlson och company har en egen bikupa på Katarina kyrkogård. Honungen från bikupan kommer att säljas under turnén och är ett samarbete med Biman AB. De förklarar att de inte gör detta av kommersiella anledningar utan för att naturen behöver fler bin.

“Ca 100 burkar blev det. De jobbar på duktigt, bina. För att samla honung till en 250-gramsburk besöker honungsbina över 1 miljon (!!!) blommor. Naturen är otrolig," skriver bandet på Facebook. 

LÄS OCKSÅ: Så räddade en cigarett Lemmy från att inte amputera sina tår

För att stötta Naturskyddsföreningens arbete för en mer hållbar planet har bandet bjudit in dem till sin julturné. På det viset kan konsertbesökare ställa frågor och bli medlemmar i föreningen.

Dessutom går de även i många andra bands fotspår och släpper sin egen öl. Ölen är ett samarbete med Trädskogens bryggeri utanför Växjö, och den kommer serveras på Oliver Twist på Södermalm i Stockholm. Den finns också att beställa på Systembolagets hemsida. De meddelar att inte heller ölsläppet är tänkt som något kommersiellt utan “en kul grej”.

Weeping Willows jobbar just nu på sitt tionde studioalbum, som har planerad release i vår.

LÄS OCKSÅ: Snart släpps ny musik signerad Jocke Berg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA