x

2 000 personer fick evakueras vid spelning

2 000 personer fick evakueras vid spelning

Det var under fredagens konsert med amerikanska rapparen Lil Pump, som polisen plötsligt fick larm om att någon släppt ut pepparspray i lokalen. Konsertens 2 000 besökare tvingades snabbt evakueras och ett 20-tal människor fick behandling för lindrigare skador rapporterar The Guardian. Både brandmän och sjukvårdare var på plats.

Pepparspraysattacken tog plats på Rock City i brittiska Nottingham och även Gazzy Garcia själv, mer känd som Lil Pump påverkades enligt TMZ. De skriver att han förbluffad drog sig undan från scenen och ska nästan ha tappat medvetandet.

Rapparen verkar dock ha tillfrisknat ganska fort då han efter evakueringen fortsatte spelningen på ett lite ovanligt sätt. Nämligen utanför lokalen, ovanpå sin turnébuss.

LÄS OCKSÅ: Lyssna på ny musik signerad Jocke Berg

Polisen undersöker händelsen men utesluter att det skulle handla om ett terror-dåd. I ett uttalande från en talesperson för polisen tackar man besökarna för att de var så snabbtänkta och hjälpsamma vid evakueringen. De ber även folk skicka in videomaterial från händelsen som hjälp i deras utredning.

Även Rock City tackar publiken för deras samarbetsvilja och säger att ”Livemusik är gjort för att föra folk samman och det är otroligt sorgligt när den här typen av händelse förstör evenemanget för alla”.

Men lokalens säkerhet har fått kritik sen händelsen. Besökaren Tom Judson berättar för Nottingham Post att det var två köer in i lokalen, men det vara bara i ena kön som väskor undersöktes. Hans vänner fick bära ut honom på grund av den starka smärtan i ögonen och på utsidan svimmade och spydde människor.

LÄS OCKSÅ: Kleerup dömd för hot mot ex-flickvän

Se Lil Pump uppträda på bussen här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA