x

Pastor varnar för Ghost

Pastor varnar för Ghost

I fredags samlades flera församlingsmedlemmar i Midland, Texas för att be och ”plead the blood of Christ” inför Ghosts kommande spelning på Wagner Noël Performing Arts Center i staden, skriver Blabbermouth.

Larry Long, pastor i Midland som medverkade under bönen, sa i radioshowen The Morning Show With Craig Anderson att han var förvånad och oroad över att man bokat bandet.

– Jag vet inte om vi kan stoppa bandet från att komma – jag vet inte hur sånt funkar – men det är väldigt oroande. Jag är inte lika orolig över bandet som jag är över det faktum att Wagner Noël inte haft bättre känsla än att boka bandet. Hur tänker de personerna? Är de en del av vårt community? Bryr de sig om vad majoriteten av vårt community tänker om något sånt. Det är ganska anmärkningsvärt att de ens bokar ett band som dem, säger han i intervjun.

LÄS OCKSÅ: 2 000 personer fick evakueras vid spelning 

Pastorn erkände att han även var orolig över vad Ghost förmedlar för budskap.

– Visst, jag är orolig över bandets innehåll. Vi har religionsfrihet i USA, vilket även betyder fri antireligion och antikrist-tro, om det är vad folk vill. Så utifrån det besvärar bandet mig. Men jag kan inte bannlysa bandet i sig; vad jag kan göra är att ta reda på hur i hela friden Wagner Noël tänkte, säger han och fortsätter:

– Jag tror vårt community bör vara oroade över det. Det här är inte bra för vårt samhälle. För vi kristna tror att djävulen existerar, så när du har ett djävulsdyrkande-band … Jag är säker på att bandet tror att djävulen är verklig; jag tvivlar på att de bara gör det här på skoj för musiken. Om du läser texterna från deras låtar så är de ganska oroande.

LÄS OCKSÅ: Bruce Dickinson vägrar bli invald i Rock & Roll Hall Of Fame 

Long fortsatte sedan med att berätta en Ghost-relaterad story han kommit över på internet, som enligt honom visade på bandets onda intention.

– När de kom till USA och Nashville för att jobba på sitt album, kunde de inte hitta någon som ville sjunga med dem, för att innehållet i deras musik var så demoniskt. Så de var tvungna att resa till Kalifornien för att hitta folk som var villiga att sjunga deras djävulsmusik (skratt).

När programledaren frågade om han kunde nämna något specifikt exempel från deras texter han fann stötande svarade han:

– Det är en låt om … Va heter den? Satan’s Hammer? Någonting om en hammare. Den handlar om att personen som sjunger söker en relation med djävulen. Unga människor kanske går på en sådan konsert och tror att det bara är "för skojs skull" – typ som Halloween, – och inte gör en så stor sak av det. Men jag tänker, om de sjunger med i sådana texter, vem vet vad de öppnar sina hjärtan och liv för?

LÄS OCKSÅ: Att spela med Ghost är inte för alla 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA