x

"Fejkbandets" t-shirt till salu för välgörenhet

"Fejkbandets" t-shirt till salu för välgörenhet

Ingen har väl missat dunderbluffen Threatin, fejkbandet som bokade en hel turné utan något som helst följe. På bandets spelning i Manchester var det endast tre personer i publiken, en av dessa var sångerskan Melissa från förbandet Aiona. Hon tyckte synd om bandet som ingen ville se och köpte därför en band-t-shirt av dem. 

Nu har hon lagt ut t-shirten till salu på Ebay. Pengarna från säljet ska gå till The Sophie Lancaster Foundation, som är till minne av Sophie Lancaster som blev mördad 2007 i England, endast 20 år gammal. Hon och hennes pojkvän blev attackerade för att de hade gothkläder och tillhörde gothkulturen. The Sophie Lancaster Foundation jobbar för att motverka hatbrott mot människor från alternativa subkulturer.

LÄS OCKSÅ: Fejkade till sig en Europaturné – med påhittat band

Jon Vyner, som sköter bokningarna för Underworld, berättade för BBC Newsbeat att Threatin inte verkat särskilt bekymrad över att folk inte dök upp på gigget i Camden, “han verkade nöjd och gav allt även utan publik.” Bandet fullföljde hela spelningen eftersom de redan betalat lokalen.  

Förra veckan skrev Threatin på twitter:

“Vad är falska nyheter? Jag förvandlade ett tomt rum till en internationell headline. Om du läser detta är du en del av illusionen.”

T-shirt auktionen ligger i skrivande stund på 132 pund.

LÄS OCKSÅ: Way Out West släpper datum för 2019

Se ett klipp från den tomma spelningen i Manchester här: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA