x

Clown avslöjar nytt album – "nej, det är inte Slipknot"

Clown avslöjar nytt album – "nej, det är inte Slipknot"

I en ny intervju med Metal Hammer avslöjar Shawn Crahan, också känd som ”Clown” i det maskbeklädda metalbandet Slipknot att han har material till ett helt nytt album. Men det är inte Slipknot.

Crahan berättar att han under inspelningen av Slipknots fjärde album All Hope Is Gone (2008) samtidigt var i en annan studio och spelade in musik, dock även då tillsammans med Slipknot-medlemmarna Jim Root, Corey Taylor och Sid Wilson.

– Det finns en samling låtar vi spelade in, elva stycken tror jag, jag har hållit på dem i tio år för det har inte känts rätt, jag kommer låta er veta när det känns rätt, säger Crahan till Metal Hammer och fortsätter:

– Är det Slipknot? Nej, det är inte Slipknot. Är det fyra medlemmar från Slipknot? Ja. Det är fyra medlemmar från Slipknot. Är det musik skriven samtidigt som All Hope Is Gone? Absolut.

LÄS OCKSÅ: Sweden Rock Festival presenterar storheter

Han tillägger:

– Det är så jävla fantastiskt. Det är så pass fantastiskt att det är tvunget att hållas tillbaka tills tiden är rätt, det har gått tio år. Det ska inte vara en sån sak som löst och ledigt släpps och förvirrar alla, och gör dem förbannade.

– Jag kommer inte släppa musik för att reta folk – vi gör saker på rätt sätt här. Förr eller senare måste folk få veta det, för det är sanningen. Det hände. Vi spenderade tid på att göra det, vi jobbade varje dag, vi mixade det, vi mastrade det, det är konst. Det är fantastiska grejer. Men det måste vara rätt i historien om Slipknot.

LÄS OCKSÅ: Idag är det No Music Day – men vad innebär det? 

Nyligen avslöjade Slipknot en spelning på den danska metalfestivalen Copenhell samt planerna på ett nytt album. Och i slutet på oktober släppte de helt oannonserat en ny låt, All Out Life, den första sedan 2014. Lyssna på den här:

LÄS OCKSÅ: Tool och Slipknot gör Skandinavien


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA