x

Swedish Music Hall Of Fames VD Charlotte Wiking är död

Swedish Music Hall Of Fames VD Charlotte Wiking är död

Swedish Music Hall Of Fames VD Charlotte Wiking är död. Hon avled i söndags (18 november) efter en kortare tids sjukdom och lämnar familj, vänner och kollegor i bottenlös sorg och saknad. Hon blev 48 år gammal.

Charlotte Wiking handplockades 2012 av stiftelsen Svenska Musikskattens Hus för att leda arbetet med det då nystartade Swedish Music Hall Of Fame. Med begränsade resurser etablerade Charlotte på kort tid Swedish Music Hall Of Fame som ett respekterat varumärke och en ansedd utmärkelse. Det mediala genomslaget har ökat för varje år och de årliga invalen med tillhörande hyllningsceremoni har blivit en angelägenhet för musikälskare i alla åldrar och musikskapare i alla genrer.

LÄS OCKSÅ: Broder Daniel och 6 till invalda i Swedish Music Hall of Fame

– Swedish Music Hall Of Fame har i mångt och mycket byggt på Lotties oerhörda engagemang. Detta är ett tungt besked på så många plan. Vi har inte bara förlorat en god vän utan också en sann visionär som såg musikens kraft som kulturbärare och historieberättare, säger Anna Charlotta Gunnarson, juryordförande för Swedish Music Hall Of Fame i ett pressmeddelande.

Under 2018 ledde Charlotte arbetet med att skapa ett fysiskt Hall Of Fame i Scenkonstmuseets lokaler och var i full färd med att utveckla och fördjupa det nya samarbetet med Musikverket, som ett led i sin mission att etablera populärmusiken som en självklar del det svenska kulturarvet

– Lottie var en av de mest levande människor jag någonsin träffat. Att hon fick så mycket att hända berodde på att hon var så svår att imponera på. Hon struntade i yta och fina titlar och sökte sig till människor som delade hennes visioner och som kunde förverkliga dem tillsammans med henne. Hennes betydelse för Swedish Music Hall of Fame kan inte överskattas, men nu är det upp till oss andra att se till att hennes livsverk lever vidare. Hon var min närmaste kollega och en vän för livet. Att vi aldrig mer kommer att träffas går inte att ta in, säger Björn Alverfeldt, redaktör Swedish Music Hall Of Fame. 

LÄS OCKSÅ: Idag är det No Music Day – men vad innebär det? 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA