x

Kurt Cobain kritiserar vita rappare i en tidigare opublicerad intervju

Kurt Cobain kritiserar vita rappare i en tidigare opublicerad intervju

I en tidigare opublicerad intervju kritiserar Kurt Cobain vita rappare, och rap-musik för att vara misogyn. Intervjun gjordes 1991 av Roberto Lorusso, strax innan Nirvana släppte sitt andra studioalbum Nevermind, men det är först nu Lorusso delar med sig av den, rapporterar CTV.

”Jag har läst att du är ett stort fan av rapmusik men ogillar vita rap-grupper, det här är ett citat: ’Den vita mannen har stulit tillräckligt från den svarta mannen.’ Hur känner du inför (bandet) Consolidated?”, frågar Lorusso grungeikonen i intervjun. 

LÄS OCKSÅ: Soul-legendaren får Stora Journalistpriset

”Åh, jag vet inte. Var jag full då? Jag gillar rapmusik, men det mesta är så misogynt att jag inte klarar av det. Jag är inte såpass mycket av ett fan, jag respekterar och älskar det för det är en av få äkta former av musik som introducerats, men att se en vit man rappa är som att se en vit man dansa. Vi kan inte dansa, vi kan inte rappa”, svarar Cobain

Cobain berättar också att han är trött på att alltid få samma frågor.

”Vi har inte så mycket av en image, och det finns inte så mycket historia bakom vårt band, så folk greppar vad de kan och baserar sina intervjuer på det”.

LÄS OCKSÅ: Världens största rockmusiker hyllar grungeikonen 

Lorusso avslutar med att fråga Cobain om framtidens storslagna planer varpå han svarar: ”Whatever, jag vet inte. TV-apparater, röd snappare, brandsläckare, gnistor och fyrverkerier.”

Hör hela intervjun här:

LÄS OCKSÅ: Nu ska rockscenen bli mer jämställd – här är din chans att synas


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA