x

Klassiskt musikställe stänger för gott

Klassiskt musikställe stänger för gott

1957 startade Izzy Young (Israel Goodman Young) Folklore Center i New York, och några år senare arrangerande han Bob Dylans första offentliga spelning där. 1973 flyttade Young till Stockholm där han öppnade Folklore Centrum på Roslagsgatan, som så småningom flyttade till Wollmar Yxkullsgatan på Södermalm.

Nu meddelar Folklore Centrum på sin Facebook-sida att butiken, scenen och framför allt mötesplatsen lägger ner:

”Izzy firade sin 90-årsdag på Folklore Centrum i mars. Vid den här tiden öppnade Izzy anmärkningsvärt nog ”butiken” på daglig basis och arrangerande regelbundet konserter på samma sätt som han gjort i över 60 år. På grund av Izzy’s ålder stänger nu butiken i slutet på november."

LÄS OCKSÅ: Bob Dylan gör två Sverigespelningar 

Artikeln fortsätter under bilden

LÄS OCKSÅ: Är Håkan Hellström tillbaka med ny musik?

Izzys dotter Philomène Grandin har ägnat de senaste månaderna åt att packa ihop och katalogisera Folklore Centrums stora bibliotek, där den svenska delen nu kommer att doneras till Mannaminne Museum.

”Jag är så glad att Izzy fick möjlighet att vara i butiken så länge det var möjligt. I våras höll han fortfarande konserter i butiken och i maj sin egna poesi-läsning. Det är sorgligt att stänga stället, men det har varit en vacker resa och det är så fint att se all kärlek och musik Izzy fortfarande är omgiven av”, skriver Philomène på Facebook.

LÄS OCKSÅ: De tävlar i Melodifestivalen 2019


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA