x

Har NY Times plankat det här färska skivomslaget?

Har NY Times plankat det här färska skivomslaget?

I början på november släppte Dream Theater omslaget till sitt kommande album Distance Over Time. Kort därefter utkom ett nummer av The New York Times Magazine som fick fans att reagera starkt – omslagen var näst intill identiska.

Times omslag innehåller ett par mindre estetiska skillnader, men hela designkonceptet är i stort sett identiskt. En representant för Dream Theater har berättat att bilden på robotarmen är tagen från en bildbyrå.

LÄS OCKSÅ: The Hives och Refused gör gemensam sak

Dream Theater uppmärksammade själva likheten på Twitter genom att skämtsamt skriva: ”Imitation är den högsta formen av smicker.”

Artikeln fortsätter under tweeten. 

LÄS OCKSÅ: Bob Dylan gör två Sverigespelningar 

Men det är inte bara frågan om huruvida The New York Times plagierat bandets albumomslag eller inte, som diskuteras på Twitter. Många fans tyckter helt enkelt att omslaget sög oavsett.

”Snälla gör er av med Hugh Syme. Han är lat, slarvig och bryr sig inte. Han är en bedragare. Det nya albumomslaget är bokstavligen två stockbilder ihopsatta. Jag hoppas inte ni betalade honom”, skrev en Twitteranvändare.

”Det måste finnas hundratals konstnärer som skulle jobba hårt för att få visa upp sitt arbete. Hugh googlade ”Skull and robot hand” och satte ihop dem i MS Paint. Ren skräp”, tillade hen senare.

LÄS OCKSÅ: Bruce Dickinson är för Brexit och Ozzy Osbourne förstår ingenting 

”Här är exakt den stockbilden som användes på ert nya album. Jag hoppas inte ni betalade er designer för det extremt dåliga jobbet", skrev en annan på Twitter. 

Gail Bichler, design director kommenterade ett av tweetsen med:

”Ja, det är uppseendeväckande likt men vi hade aldrig sett albumet. Såvitt jag vet släpptes albumet och vårt omslag bara dagar efter varandra. Ibland kommer människor på samma idéer samtidigt.”

LÄS OCKSÅ: Är Håkan Hellström tillbaka med ny musik? 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA