Stjärnan ber om ursäkt efter sexistisk kommentar

Stjärnan ber om ursäkt efter sexistisk kommentar

Igår delades det prestigefulla fotbollspriset Ballon d’Or ut. Priset gick till den norska anfallaren Ada Hegerberg – som i och med priset blev historisk, då hon är den första kvinnliga spelaren som fått ta emot det. Men den stora snackisen efter galan har istället handlat om en manlig DJ.

Nämligen den franska DJ:n Martin Solveig som var en av galans värdar (och största idiot.) Efter Hegerberg mottagit priset fick hon även motta en otroligt opassande fråga från DJ:n.

– Kan du twerka?, frågade Solveig och skrattade till. 

Frågan fick inte medhåll från publiken som mest såg frågande ut och Solveig fick snabbt massiv kritik på sociala medier för uttalandet.

LÄS OCKSÅ: Giganter till Lollapalooza Sverige

Bland annat från den före detta svenska landslagsspelaren Johanna Almgren.

”För första gången delas detta pris ut till en kvinna, då förstör den här låga jävla idioten detta ögonblick !!!! FY FAAAAAAAN!”, skrev Almgren på Twitter.

LÄS OCKSÅ: Anderson .Paak till Sverige

Nu har den franska DJ:n själv kommenterat händelsen genom en video på Twitter och skriver bland annat: "Folk som följt mig i 20 år vet hur respektfull jag är, särskilt mot kvinnor”.

– Jag är förvånad och överraskad av vad jag läser på internet, jag ville naturligtvis inte förolämpa någon, säger han i videon. 

Solveig säger vidare att han inte är tillräckligt bra på engelska och därför inte förstod att hans fråga kunde uppfattas som en förolämpning. Och att det hela var ett skämt – om än ett dåligt. Och ber om ursäkt till alla han "kan ha förolämpat." 

Ada Hegerberg själv säger till BBC att hon där och då inte tänkte på Solveigs fråga som sexuella trakasserier, skriver DN.

– Han (Solveig) kom till mig efteråt och var väldigt ledsen för att det blev som det blev, säger Hegerberg.

LÄS OCKSÅ: Spotify presenterar årets mest spelade artister


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA