x

Fejkade uppbrott och död trummis

Fejkade uppbrott och död trummis

Fejka ett dramatiskt banduppbrott, en trummis död eller fejka ett helt jävla band – en ny trend inom musikvärlden verkar vara ”Fake it till you make it.”

En av de största snackisarna förra månaden handlade om Jered Threatin, mannen som lyckades boka en Europaturné utan att ens ha ett riktigt band. Och nu har ännu en lögn avslöjats.

Förra veckan delade det kanadensiska metalbandet Witchrot ett inlägg på Facebook som blev viralt. Inlägget omskrevs av bland annat GAFFA som ”det märkligaste uttalandet om ett banduppbrott någonsin?.” I inlägget skrev bandets frontman Peter Turik:

”Due to the unfortunate reality of our guitarist fucking my girlfriend of almost 7 years WITCHROT will be taking an extended hiatus. I however will continue the band in another space and time, being ripe with hate the music is slowly flowing and without a doubt will become the most devastating, torturous music I have ever created. Thanks for the support, stay heavy.”

Och avslutade med: ”Also our drummer died…"

LÄS OCKSÅ: "Fejkbandets" t-shirt säljs för välgörenhet

LÄS OCKSÅ: Då släpps filmen och Mötley Crüe

Men nu avslöjar Turik att Witchrot kommer fortsätta som band – och att deras trummis lever.

”Jag är golvad av det faktum att inlägget fick så mycket uppmärksamhet, med tanke på att vi bara hade runt 300 likes på Facebook när jag skrev det. Den mängd positiv feedback vi fick, med tanke på min situation och tillsammans med hyllningarna av vår musik, var minst sagt rörande. Jag trodde kanske ett par personer i Europa skulle bry sig eller 'lajka' inlägget men istället nådde det nästan varje nyhetskälla på jorden…. Fucking eh”, skriver Turik i ett uttalande till Altpress.

Han skriver vidare att bandet kommer fortsätta med full kraft och använda uppmärksamheten de fått för att nå sin fulla potential. Vad det gäller den ”döda trummisen” säger han:

”Efter jag skrivit inlägget frågade jag Simon, vår trummis som slutade ett par veckor tidigare (på grund av tidsbrist då han spelar med tre andra band), om det var en bra idé. Han sa: ”Ja, men säg att jag dog, ingen bryr sig.” Men det gjorde de tydligen….”

LÄS OCKSÅ: Klassisk jullåt stoppas – anses kvinnoförnedrande och våldtäktsbejakande 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA