x

Efter dödsfallet – grungeikonerna kommer hit

Efter dödsfallet – grungeikonerna kommer hit

Med rötterna i grungens 90-tal har Stone Temple Pilots fortsatt att släppa album på album. Inte ens ett dödsfall stoppade dem.

Efter frontmannen Scott Weilands tragiska bortgång 2015 lyckades bandet ändå hitta ny energi genom rekryteringen av sångaren Jeff Gutt och i mars släppte de ett helt nytt album. I sommar kommer gruppen till Sverige.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Pete Shelley är död – blev 63 år

San Diego-kvartetten slog igenom stort redan med sitt debutalbum Core, där låten Plush belönades med en Grammy Award 1994 för ”Best Hard Rock Performance”.

2013 lämnade frontmannen Scott Weiland bandet och under en kort period klev Linkin Parks Chester Bennington in som sångare. 2015 sa Chester Bennington tack och hej för att fokusera helhjärtat på Linkin Park och mot slutet av året gick Scott Weiland tragiskt bort.

Efter en period av sorg enades bandet om att hedra Scotts minne genom att låta Stone Temple Pilots leva vidare. Efter ett och ett halvt års auditions hittade de till slut sin nya sångare i Jeff Gutt och i mars 2018 släpptes ett helt nytt album.

19 juni kl. 20.00 kan du se hela gänget när de intar Gröna Lunds Stora Scen i Stockholm.

ÅRETS BÄSTA ALBUM 2018: Här är GAFFA-redaktionens favoriter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA