x

Det legendariska heavy metal-bandet kommer hit

Det legendariska heavy metal-bandet kommer hit

I kölvattnet av framgångar hos band som Black Sabbath och Judas Priest växte en ny våg av hårdrock fram i Storbritannien i slutet på 80-talet, kort och gott känd som The New Wave Of British Heavy Metal. Iron Maiden och Saxon hör till de mest kända namnen, för de inbitna är Angel Witch ett av de absolut mest klassiska. Idag meddelar arrangörerna bakom Heavy Metal Action Night att bandet kommer att framträda på den andra upplagan av festivalen.

Angel Witchs självbetitlade debutalbum släpptes 1980 och har nämnts som inspirationskälla av bland andra Dave Mustaine (Megadeth), Gary Holt (Exodus, Slayer) och Tom G. Warrior (Celtic Frost). Efter ytterligare två album i mitten på 80-talet följde en karriär kantad av många svårigheter. Bandet ombildades bandet i slutet av 00-talet för att slutligen släppa sitt fjärde album As Above, So Below 2012. Sedan dess har Angel Witch åter turnerat och spelat på festivaler som Roadburn, Hellfest och Sweden Rock Festival. Album nummer fem är planerat att släppas 2019. I dagsläget består bandet av originalmedlemmen Kevin Heybourne, Will Palmer, Jimmy Martin samt svensken Fredrik Jansson, tidigare i Witchcraft, på trummor.

Heavy Metal Action Night äger rum på Kägelbanan i Stockholm 21 februari 2019. Klara sedan tidigare är Wytch Hazel och Night Viper.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA