x

Gitarrist attackerade polis med kniv – medan hans hus brann upp

Gitarrist attackerade polis med kniv – medan hans hus brann upp

Pat O’Brien, gitarrist i metal-bandet Cannibal Corpse greps i måndags efter att han brutit sig in i ett hus i Northdale, Florida, knuffat omkull en kvinna och därefter sprungit mot de tillkallade poliserna med kniv.

Tillslut kunde O'Brien gripas (efter att polisen skjutit honom med en elpistol). Men samtidigt som tumultet vid gripandet skedde stod O’briens hus i lågor några hundra meter bort och ammunition började explodera, rapporterar WFTS och NME.

LÄS OCKSÅ: Dave Grohls liv blir film

Pat O’Brian är nu misstänkt för våld mot tjänsteman, inbrott och misshandel. Enligt husets ägare verkade O’Brien psykiskt labil och pratade om att ”någon var efter honom.” Och helt stabil verkar gitarristen inte varit. I ett nyhetsinslag på WFLA syns gitarristen i rätten iklädd en så kallad ”anti-suicide vest”. 

Artikeln fortsätter under videon. 

LÄS OCKSÅ: Se när gothikonen kastar glas från scen och brottas ner av vakter

Cannibal Corpse har ännu inte kommit med något officiellt uttalande om den bisarra händelsen. Men bandet verkar i varje fall stötta sin gitarrist. Deana Mazurkiewicz, fru till Cannibal Corpses trummis Paul Mazurkiewicz har startat en crowfunding-kampanj för att samla in pengar till O’Briens vägnar. I kampanjen ber hon också fans att ”inte dra förhastade slutsatser tills alla detaljer kring vad som hände framkommit.” 

Pengarna som samlas in ska gå till att hjälpa O’Brien komma på fötter igen efter förstörelsen av hans hem, det nämns dock inget om att finansiera några juridiska kostnader. O’Briens borgen är satt på 50 000 amerikanska dollar.

LÄS OCKSÅ: Fejkade uppbrott och död trummis


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA