x

Ikonens hjärnsläpp i Stockholm – "började kasta flaskor och glas"

Ikonens hjärnsläpp i Stockholm – "började kasta flaskor och glas"

Igår stod Stockholm med finbesök. Gothikonerna Bauhaus (eller om man ska vara ärlig: delar av Bauhaus) hade konsert på Nalen. Men frontaren Peter Murphy var inte helt nöjd med kvällen, vilket resulterade i kaos och att flaskor for mot publiken.

– Först började konserten ganska långt efter utsatt tid och redan från början var det nåt snett med ljudet. Hans röst var inte heller helt okej, det var en hel del skrikande istället för sång, säger GAFFAs skribent Janne Hallman som var på plats.
 
Artikeln fortsätter under bilden.

 
Efter några låtar började Peter Murphy klaga högljutt på att medhörningen var dålig, sedan var det fel på ljuset tyckte han.
 
– Tror han var rätt full också. Mitt i en låt klev han av och bandet bara stirrade efter honom och såg väldigt förvirrade ut och slutade spela.
 
Artikeln fortsätter under videon.
 
 
Han skulle dock komma tillbaka igen efter några minuter i ny kostym, och verkade okej ... till en början. Sen bröt helvetet loss.
 
– I låt åtta, Stigmata Martyr började han kasta glas och flaskor mot mixerbordet. fyra-fem stycken säkert, varav någon flaska for rätt in i baren. Livsfarligt. Några låtar senare slängde han ytterligare ett glas och det träffade mitt i mixerbordet som stendog. Alla lampor i bordet lyste rött, så det var färdigspelat för kvällen, säger Janne Hallman.
 
Lite senare ska han ha blivit nedbrottad av några vakter på Nalen.
 
– Oklart varför. men han verkade som sagt vara rätt full, avslutar Janne Hallman.
 
Enligt Nalens pressansvarige, Jennie Monie, var det Peter Murphys egna tekniker som valde att avbryta konserten då mixerbordet blev förstört.
 
– Artisten visade upp ett beteende gentemot publik och personal som inte är okej och som vi ser mycket allvarligt på, säger hon till GAFFA och fortsätter:
 
– Just nu försöker vi reda ut vad som har hänt, som du säkert förstår, och jag kan inte säga mer i dagsläget.
 
Bauhaus är för närvarande ute på en jubileumsturné. Det är nämligen 40 år sedan gruppen bildades. Förutom Peter Murphy bär årets upplaga även på originalmedlemmen och basisten David J.
 
Bilden ovan är från spelningen på Vega i Köpenhamn.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA