x

Hör ny musik med Hurula – "den kommer ur hemska minnen"

Hör ny musik med Hurula – "den kommer ur hemska minnen"

Självmedicinering är en sån låt som jag egentligen inte vill förklara. För att den kommer ur hemska minnen, säger Hurula.

Låten handlar enligt egen utsago om att älska någon som kämpar med tunga depressioner.

– Att sätta fingrarna i halsen på någon efter en överdos av piller. Den handlar om någon som vill bort och någon som gör allt för att ha den kvar. Och sjuk som jag är så har jag försökt göra en poplåt av detta.

Förutom Självmedicinering släpps idag bonuslåten Inte Min Son från kommande albumet Klass som har release 22 februari 2019. I vår åker han ut på klubbturné med start i Stockholm.

22 Mars Stockholm, Berns
4 April Göteborg, Trädgår´n
5 April Lund, Mejeriet

Hurula debuterade 2014 med albumet Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss för som följdes upp av EP:n Betongbarn. 2016 kom det senaste albumet Vapen Till Dom Hopplösa och i vintras släpptes EP:n Oss Är Allt. Hurula har även gjort sig känd som en av landets starkaste liveakter med hundratals konserter runtom Skandinavien.

I höst var han aktuell med konstboken Första Kretsen och för första gången presenterades hans bildkonst för en bredare publik.

Klass är enligt ett pressmeddelande Hurulas mest personliga album hittills, med låtar och texter som kommer närmare den känslomässiga brännpunkten som utgör kärnan i hans musik. Albumet är producerat av Per Hägglund (Thåström, Imperiet, m.fl.), inspelat av Johan Gustafsson i Ingrid-studion i Stockholm, och mixat av Michael Ilbert i Hansastudion i Berlin.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA