x

Ace Frehley avslöjar vad som skulle få honom att återförenas med Kiss

Ace Frehley avslöjar vad som skulle få honom att återförenas med Kiss

Kiss originalgitarrist Ace Frehley säger att det ska mycket till för att han ska stå på scen med Gene Simmons och Paul Stanley igen. Men om det skulle ske har han några krav som måste uppfyllas.

Förra månaden stod Ace Frehley på scen med Kiss för första gången på 17 år. Det skedde under en akustisk konsert på det årliga evenemanget Kiss Kruise. Frehley spelade fyra låtar med Kiss; Nothing To LoseRock And Roll All Nite, The Rolling Stones’ 2000 Man – som Frehley sjöng på Kiss’ 1979-album Dynasty, och New York Groove, Hello-låten Frehley gjorde en cover av på sin solodebut 1978.

Återföreningen skedde kort efter att Kiss annonserat sin stora avskedsturné – som bland annat gör ett stopp i Sverige i sommar på Sweden Rock Festival.

LÄS OCKSÅ: Punkveteraner rasar mot tiggeriförbud

Efter Frehleys återförening med bandet förra månaden har frågan om huruvida bandets originalgitarrist kommer vara med på avskedsturnén varit på tapeten för det ikoniska rockbandets fans. Ace Frehley, som just nu är ute och promotar sitt soloalbum Spacemen, har dock gett ett ganska tråkigt svar på det hela.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Kiss-stjärnan anklagas för sexuellt ofredande 

Under sin medverkan i podcasten Julie: Unexpected kom Frehley med följande uttalande:

– Det enda som skulle få mig att överväga att komma tillbaka är om jag tog över Tommys (Thayer, bandets nuvarande gitarrist reds. anm.) plats. Han tog min plats; en karaktär jag skapade. Han gör bara sitt jobb, men det enda som skulle få mig att överväga att komma tillbaka är för att ersätta Tommy och ta tillbaka min tron. Dessutom vill jag ha mycket pengar för det tycker jag att jag förtjänar.

Ace Frehley har slutat i Kiss två gånger. Först 1982 och sedan 2001 efter att originaluppsättningen  återförenades på 90-talet.

I podcast-intervjun tog gitarristen också självkritiskt upp sitt uppförande och missbruket av alkohol och narkotika som ledde till att han var tvungen att lämna bandet första gången. Frehley uppmanade också det amerikanska folket till att stötta Donald Trump – oavsett om de älskar eller hatar honom.

LÄS OCKSÅ: Gitarrist attackerade polis med kniv – medan hans hus brann upp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA