x

Tommy Nilsson återförenas med sitt hårdrocksband

Tommy Nilsson återförenas med sitt hårdrocksband

1986 släpptes en av den melodiösa svenska hårdrockens största klassiker, Easy Actions album That Makes One. Strax därefter värvades gitarristen Kee Marcello till Europe och det lovande bandet föll samman.

Sångaren Tommy Nilsson blev en av Sveriges mest framgångsrika soloartister tack vare hits som Öppna Din Dörr, En Dag, Allt Som Jag Känner och Dina Färger Var Blå. Kee fick några framgångsrika år i Europe och har därefter bland annat släppt flera soloalbum, en uppmärksammad biografi och medverkat i musikalen Rock Of Ages.

En tidigare upplaga av Easy Action, med Zinny Zan på sång, har återförenats tidigare, men i sommar gör That Makes One-upplagan av bandet comeback för första gången sedan 1986, exklusivt på Sweden Rock Festival.

Det blir också Tommy Nilssons första återbesök i hårdrocksvärlden på 33 år, hälsar Sweden Rock i ett pressmeddelande. I bandet ingår även gitarristen Chris Lind samt basisten Nalle Påhlsson (även känd från Treat och Therion) och Easy Actions tidigare turnékeyboardist Jörgen Ingeström.

Artikeln fortsätter under videon.

– Vi har förstått av vår skiva That Makes One från 1986 under åren som gått har nått en helt ny publik, och det är den jag för egen del är enormt nyfiken på att träffa, säger Tommy Nilsson i ett pressmeddelande. och Kee Marcello fyller på:

– När jag dör vill jag att min aska strös över 80-talet, kommenterar Kee Marcello. Jag älskar den här grejen.

Easy Action kommer att framföra hela albumet That Makes One på Sweden Rock Festival, som sker i Sölvesborg 5-8 juni. Festivalen har sedan tidigare bokat till sig bland annat Kiss, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D och Disturbed.

KÖP BILJETTER HÄR

LÄS OCKSÅ: Ace Frehley avslöjar vad som skulle få honom att återförenas med Kiss


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA