x

John Legend beskyller R. Kelly för pedofili

John Legend beskyller R. Kelly för pedofili

I den nya dokumentärserien Surviving R. Kelly, som nyligen haft premiär på den amerikanska TV-kanalen Lifetime, berättar en rad kvinnor att de blivit utsatta för sexuella övergrepp av Kelly, flera när de var minderåriga.

Den kända musikern John Legend medverkar även i serien, där han säger: ”R.Kelly har orsakat smärta hos så många människor. #TimesUp for R. Kelly” (med hänvisning till #TimesUp-rörelsen som kom i samband med MeToo), skriver Rolling Stone

På Twitter uttalar sig Legend om varför han medverkade i serien, och beskyller R.Kelly för pedofili.

LÄS OCKSÅ: Museum slog besöksrekord tack vare Beyoncé och Jay-Z

”Till alla som berättar för mig hur modig jag är för att jag medverkade i dokumentären, det kändes inte riskabelt alls. Jag tror på de här kvinnorna och jag bryr mig inte ett skit om att försvara en serie-barnvåldtäktsman. Ett lätt val.”

Han twittrade vidare: ”Vi borde alla tacka min vän Dream Hampton (amerikansk filmskapare reds. anm.) för hennes viktiga arbete med att skapa #SurvivingRKelly. Dessa överlevare förtjänar att lyftas och höras. Jag hoppas det tar dem närmare någon slags rättvisa.”

Artikeln fortsätter under tweetsen.

En representant för R. Kelly avvisar Legends tweets, enligt Rolling Stone.

R. Kelly har flertalet gånger anklagats för flera fall av sexuella övergrepp, även av minderåriga. Han har dock aldrig blivit dömd.

LÄS OCKSÅ: Hon står för P3:s mest spelade låt 2018


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA