x

Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i ny dokumentär

Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i ny dokumentär

Michael Jackson har flera gånger anklagats för sexuella övergrepp, och i en ny dokumentär kommer ytterligare vittnesmål från personer som säger sig blivit utnyttjade av popstjärnan. Dokumentären Leaving Neverland har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance och ska enligt Rolling Stone handla om Jacksons relation med två pojkar.

”Under höjden av sitt kändisskap påbörjade Michael Jackson ett långt förhållande med två pojkar, sju och tio år gamla, och deras i familjer. Nu i 30-årsåldern berättar de historien om hur de blev sexuellt utnyttjade av Jackson”, lyder filmens synopsis.

LÄS OCKSÅ: Bilförare skyllde fortkörning på Mötley Crüe 

Den nu avlidne Jackson har genom åren anklagats för flera fall av sexuella övergrepp. 2005 friades han i en uppmärksammad rättegång och drygt 20 år tidigare gjordes ett annat fall upp, men då utanför domstol. En representant för Michael Jacksons dödsbo har uttalt sig om den nya dokumentären och avfärdar den som ”ännu ett kränkande och patetiskt försök att utnyttja och tjäna pengar på Michael Jackson.”

Bakom Leaving Neverland står Dan Reed, bland annat känd för dokumentärerna The Pedophile Hunters och Three Days of Terror: The Charlie Hebdo Attacks.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-priset 2019 – här är artisterna som ligger bäst till 

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA