x

Avantgardet på Sverigeturné

Avantgardet på Sverigeturné

Avantgardet är ett av landets mest älskade liveband, i slutet på 2018 släppte de sitt senaste album Alla Känner Apan och tilldelades två Grammisnomineringar. Med det i bagaget ger sig bandet ut på en ny Sverigeturné i vår.

”Vi visste att de nya låtarna skulle funka väldigt bra live tillsammans med vår publik men att det skulle bli sånt här gensvar hade vi aldrig vågat drömma om. Och det kommer bara bli ännu finare och roligare att ge sig ut nu när skivan har fått snurra lite extra”, säger sångaren och frontpersonen Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Björn Skifs toppar den amerikanska vinyllistan 

Bandets senaste album Alla Känner Apan var ett av 2018 års mest kritikerhyllade album, men det är ändå live de ska upplevas. För att citera GAFFAs skribent Pontus Bark:

”Bäst är han (Rasmus Arvidsson reds.anm) och hans Avantgardet på scenen. Eller i publikhavet. När sektledarkarisman får samspela med en alltmer hänförd publik och när band och just publiken blir till en organism – när de lyfter varandra sådär som Avantvardets spelningar är när de är som bäst.”

Här ser du Avantgardet i vår:

14 feb - Storsjöteatern, Östersund (Stuck On)

15 feb - Droskan, Umeå

16 feb - Västerås, Bankiren (Club Rockers)

14 mar - Mejeriet, Lund

15 mar - Kulturhuset, Skövde

16 mar - Nöjesfabriken, Karlstad (Bar Teatral)

22 mar - Arbis, Norrköping

23 mar - Pigalle, Nässjö

29 mar - Royal K100, Eskilstuna

30 mar - Broken Dreams, Borlänge

LÄS OCKSÅ: Se när Dave Grohl ramlar ned från scenen – igen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA