x

Tools trummis avslöjar när bandets nya album släpps

Tools trummis avslöjar när bandets nya album släpps

Tools trummis, Danny Carey, har avslöjat när gruppens efterlängtade nya album kommer. Det skedde under en signering på musikmässan NAMM i Anaheim i Kalifornien. Ett fan frågade om det fanns något nytt om det nya albumet, varpå Carey svarade: ”Ja, det kommer i mitten på april. Det är planen.” Uttalandet fångades även på film:

Artikeln fortsätter under video.

LÄS OCKSÅ: Pink Floyd-legendaren hyllas efter räddningsauktion 

Samtidigt säger en vän till bandet vid namn Gabriel Shaffer i ett nu borttaget Instagram-inlägg, som NME har läst, att han har hört hela albumet:

”Allt jag kan säga är att jag hört något från början till slut, som några av oss väntat på att få höra i över tio år. Jag kan bekräfta att det är värt all väntan. Den stora frågan är, är vi värda det?” Shaffer avslutade med hashtagga #tool.

Releasedatumet är inte bekräftat av Tool, men det låter troligt. Strax efter nyår skrev sångaren Maynard James Keenan på Twitter att bandet nu var färdiga med inspelningen av sitt kommande album. Och att de var i full gång med att mixa det, men det kunde dock ta tid.

Artikeln fortsätter under Tweeten.

Det kommande albumet blir Tools första släpp sedan 10,000 Days från 2006. 2 juni påbörjar gruppen en Europaturné med start i Berlin, och den 20 juni besöker Tool den danska festivalen Copenhell.

LÄS OCKSÅ: Goda nyheter från Nick Cave


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA