x

Bohemian Rhapsody förlorar nominering efter anklagelser om sexuella övergrepp

Bohemian Rhapsody förlorar nominering efter anklagelser om sexuella övergrepp

Det har stormat kring biosuccén Bohemian Rhapsody den senaste tiden. Filmen om rockbandet Queen är nominerad till fem Oscars, bland annat för bästa film. Men flera allvarliga anklagelser mot filmens regissör Bryan Singer har präglat det som skulle varit en festlig tid för filmens skådespelare och crew. Bland annat har mediaorganisationen GLAAD tagit ställning i frågan och valt att inte ha med filmen, som var nominerad i kategorin ”Outstanding film (wide release)”, på den kommande GLAAD Media Award.

Bryan Singer har flera gånger, både 2014 och 2017, anklagats och anmälts för sexuella övergrepp. Tidigare denna månad offentliggjorde magasinet The Atlantic nya anklagelser mot Singer. Flera av anmälningarna har dock avslagits i domstol eller dragits tillbaka och regissören har aldrig dömts för något.

Singer har själv nekat till alla anklagelser, bland annat i ett inlägg på Instagram i oktober.

Artikeln fortsätter under bilden.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Bryan Singer (@bryanjaysinger)

LÄS OCKSÅ: Pink Floyd-legendaren hyllas för räddningsaktion

Nyligen gick Bohemian Rhapsodys huvudrollsinnehavare Rami Malek ut i en intervju med Los Angeles Times och hävdade att han inte kände till anklagelserna.

– Så vitt jag vet var jag tilltänkt för rollen innan Bryan hade något med det hela att göra. Jag var så inne i projektet att jag inte riktigt kollade upp. Jag visste inte mycket om Bryan. Jag tror att anklagelserna, tro det eller ej, ärligt talat inte var något jag var uppmärksam på. Och det är vad det är, sa Malek.

Och nu har alltså medieorganisationen GLAAD valt att ta bort filmen från nomineringslistan för den kommande GLAAD Media Awards, där filmen ursprungligen var nominerad i kategorin ”outstanding film (wide release)”, skriver Variety.

I ett statement till Variety säger GLAAD:

“In light of the latest allegations against director Bryan SingerGLAAD has made the difficult decision to remove ‘Bohemian Rhapsody’ from contention for a GLAAD Media Award in the Outstanding Film – Wide Release category this year. This week’s story in The Atlantic documenting unspeakable harms endured by young men and teenage boys brought to light a reality that cannot be ignored or even tacitly rewarded”.

Även ”Time’s Up”-rörelsen har uppmärksammat anklagelserna mot Bryan Singer. Men utöver GLAAD och Time´s Up är det få som pratat högt om anklagelserna mot honom. Producenten av Red Sonja, som Singer just nu jobbar med att regissera, har nyligen försvarat valet att arbeta med den kontroversiella regissören i ett uttalande till Hollywood Reporter.

LÄS OCKSÅ: Prisades för sin hyllning av Freddie Mercury


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA