x

Festival hyllar könsrocken

Festival hyllar könsrocken

Könsrocken lever i allra högsta grad. Sedan en tid tillbaka har Klubb Röv röjt loss i Stockholm och nu är det dags för vad som presenteras som "Sveriges enda könsrock-festival": Onkel Kånkel Lever.

– En totalt omogen, men ändå smäktande mjuk, och lite kladdig, helkväll med könsrock, könspop, könsvisor, raggarrock och annat snusk, låter arrangören hälsa i Facebook-eventet till festivalen.

Lördag 2 mars sker den på Kraken i Stockholm och det bjuds på ett stort antal akter. Här nedanför ser du alla tillsammans med arrangörens kommentarer. OBS! Missa inte vår stora könsrock-special som hittas i GAFFAs februarinummer.

F F F (Fem Förkrympta Förhudar)
Tributebandet som gör den ultimata hyllningen till den största lyrikern, textförfattaren och skalden som världen skådat, nämligen ONKEL KÅNKEL. Fick du aldrig ta del av Onkel Kånkel-konserter innan hans alldeles för tidiga bortgång, så är F F F det närmsta du kommer. Kan vara bland det bästa dina öron, ögon och din könspartikel någonsin får uppleva. Kort sagt: en show i världsklass!
Så va inte stelbent utan va flexibel, ta chansen och sätt dig på din trehjuling. Rulla iväg till Kraken i Stockholm lördagen den 2 mars. Du vet att du inte vill missa detta!

Analrevolt
Könspunk från Varberg. Bildades 2009, och har sedan dess levererat härligt barnsliga sånger om bönder, djur och homo-erotik. Analrevolt är bandet som lockar fram bögen i de flesta!
De har släppt flera fullängdare plus några singlar. I slutet på augusti 2018 kom senaste alstret "Transvestiten".Rövbajs
I mer än 30 år har Rövbajs från Växjö, som startade 1987, könsrockat hårt. Karelin på sång och gitarristen Andiarreas är originalmedlemmar. Kroppsvätskor och avföring står i centrum, och det finns en tydlig bajsbrun tråd genom texterna.
Rövbajs har uppträtt nästan överallt i Sverige, men detta blir första spelningen i Stockholm. Vi kan se fram emot en orgie i blöjor, toalettborstar, uppblåsbara dockor, chokladkräm, katetrar och skumfallosar!

Juan Delgadas Salongsorkester

I år är det 50 år sedan skivan "Bordellmammas visor" gavs ut. Sveriges första undergroundskiva, den som stod längst bak i dina föräldrars LP-back. Upphovsmannen var Johnny Bode; sångare, kompositör, charmör, schlagerstjärna. Men även tjuv, bedragare, nazistkollaboratör, fängelsekund och tvångssteriliserad mentalpatient. Mannen med fler pseudonymer än Puff Daddy.
Länge har det saknats ett band som tolkar Johnny Bodes porrschlagers, men nu är det hålrummet fyllt. Här är Juan Delgadas Salongsorkester, direkt från Staatsoper i Wien. Eller var det kanske hamnkvarteren i Casablanca? Antagligen är sanningen Falköping, men vem bryr sig?! Leve konungen, salut!

E.Hilterz
I dessa mörka tider är spritmissbruk, stora kukar och E.Hilterz alltid en stor tröst i ett litet land. Det är lika svettigt som Torgnys ansikte, lika trimmat som en Volvo med en V8, det blir brännvinsklar fylla och glädje så knogarna vitnar.
Som en Fenix-fågel återföds ur sin egen bakfylla skapades E.Hilterz i en gödselstack i en kohage någonstans i södra Smålands urskogar. Sedan dess har de törstigt turnérat landet runt medan de både bränt sitt eget brännvin samt sina egna broar. E.Hilterz bjuder alltid upp till en sjuhelsikes fest med en show där trätofflorna slår i taket - sup och rulla runt!
Som Eddie Meduza själv hade sagt: Let's do the ronka all night long!

Schönsångarna
I Östermalms guldskimrande salonger föddes tanken på att möta det skriande behov som exponentiellt har eskalerat inom Sveriges musikscen: skönsång om kön utan ackompanjemang!
SCHÖNSÅNGARNA är kvartetten som framför välkänt snusk a cappella (vilket opassande nog betyder "som i kyrkan"). Pojkband världen över kommer att blekna när lokalen fylls av de sprödaste stämmorna som känslosamt uttalar de allra grövsta orden. Inte ett brunöga kommer att vara torrt under världspremiären den 2 mars - så se till att vara där!

[Kuriosa: För den som råkar skriva ihop termen "a cappella" så att den blir "acapella" ändras betydelsen dramatiskt till "sjunga för en liten get".]

Bajzbastu Med Tünann & Morrötën

Två tidigare medlemmar från popgruppen Tunnan och Moroten har startat en egen orkester. BajzBastu med TÜNANN & MORRÖTËN ska framföra ett eposliknande specialskrivet scenframträdande specialunik för ONKEL KÅNKEL LEVER 2. Det blir svettigt och ångande med en karakteristisk odör. Odödliga harmonier som letar sig in i hjärnbarkens djupaste vindlingar, och lämnar ett doftspår som påverkar kommande generationer.
OBS! Ej att förväxlas med den långlivat äkta högt hållna och djupt älskade Tunnan och Moroten-konstellationen!
OBS! Bilden är endast till för att illustrera den ystra stämningen med allt där grönsaker, tunnor, bajs och liknande är involverat i.

Snorleifs

Ta på dig långklänningen och kostymen, för på ONKEL KÅNKEL LEVER 2 blir det världspremiär för den tidigare outgivna Snorleifs-låten "Lennart Swahn". En unik inspelning med en unik video och ett unikt tillfälle att avnjuta ett fantastiskt verk.

Snorleifs anses, jämte Onkel Kånkel, vara ett av de ursprungliga könsrockbanden. Oförglömliga hits som "Analkontakt av Tredje Graden", "Fyra bög och Leif Loket Olsson", "(Runka, Cykla) Slita I Sitt Kön" och många andra har flitigt spelats i svettiga gillestugor, fuktiga omklädningsrum och på blöta fester.

DJ: Klubb Röv

Klubb Röv har i ett halvt decennium spelat upp den skönaste könsrocken blandad med andra lustfyllda toner.
En oängslig attityd, vansinne, glädje och dödsförakt.
Målet är alltid en pervers och gullig stämning med ena foten i graven och två fingrar i arslet.

Kvällens värd: Pastor Geggylf

Kvällens värd kommer raka vägen från bikten och nattvarden för att frälsa våra kön. Pastor Geggylf är ordningsmannen med de vassaste nitarna, den mest smäktande stämman och den naknaste frälsningen.

Fall på knä och ta emot hans signaturmelodi som är "Vrävafest" med Vrävarna:
"Nu så kommer prosten för att stoppa alltihop
Springer över ängen som en kåter antilop
Efter några timmar är han fuller som ett svin
Ligger där på rygg och dricker nattvardsvin"

NY SPELLISTA: Musik från den lite hårdare skolan


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA