x

Det här är Sveriges bästa konsertlokal

Det här är Sveriges bästa konsertlokal

LiveApan är ett pris som instiftats av de ledande turnébolagen och delas ut i samband med Sweden Live Music Conference varje år. Priset finns till för att belöna personer, företag eller organisationer som på olika sätt bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige – i första hand med arrangören eller arrangemanget i fokus.

LiveApan delas ut i fem kategorier, bland annat Årets Venue, som i år tilldelas Huskvarna Folkets Park med motiveringen:

”Folkparkernas tid är sedan länge förbi. Eller? I Huskvarna gäller motsatsen. Där är Folkets Park en sprudlande mötesplats fylld med ett brett utbud av arrangemang. Dansband och Bil&MC-träffar sida vid sida med fingertoppskänsliga bokningar av landets hetaste namn inom hiphop, rock och indie. De senare presenterade av arrangörsföreningen som delar namn med året då parkens Teaterlada uppfördes, 1934. Huskvarna Folkets Park är platsen där sommarfestivaler som Popadelica och Park Sounds ägt rum och är året runt ett givet stopp i turnékalendern.”

LÄS OCKSÅ: The National till unik svensk scen

Utöver LiveApans fem kategorier delar livebranschens intresseorgan Svensk Live ut ett pris för "Årets insats" med fokus på kriterier helt bortom de rent affärsmässiga. I år går priset för Årets Insats till Mia Skäringer.

Juryns motivering: ”Mia är en förebild och budbärare för miljontals människor, framför allt kvinnor, som fått nog av patriarkatet och som numera kräver den plats i samhället som borde varit självklar redan från mänsklighetens uppståndelse. Mias position som en av landets främsta opinionsbildare har stärkts ytterligare genom höstens TV-serie ”Kroppshets” och den egna föreställningen ”Avig Maria – No More Fucks To Give”, som båda är en hyllning till kvinnan och sätter ord på de snedvridna normer som finns i vårt samhälle.”

Alla vinnare av LiveApan 2019:

Årets Venue: Huskvarna Folketspark

Årets Arrangemang: Latitud 57

Årets Nyskapare: Statement Festival

Hederspriset: Karin Mårtensson

Årets Arrangör: Olssons Brygga

LÄS OCKSÅ: First Aid Kits musik blir ett med Mumindalen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA