x

SVT visar uppmärksammad dokumentär

SVT visar uppmärksammad dokumentär

Dokumentären Surviving R. Kelly, i vilken flera unga kvinnor vittnar om att R. Kelly utsatt dem för grova övergrepp, har väckt stor uppmärksamhet internationellt och fått flera stora artister att ta avstånd från R&B-stjärnan och Sony Music att avsluta sitt samarbete med honom. Dokumentärserien har fram tills nu inte kunnat ses i Sverige, men imorgon torsdag publiceras hela serien på SVT Play.

En av de som medverkar i dokumentären är musikern John Legend, som uttalade sig på Twitter om varför han medverkade i dokumentären och anklagade R. Kelly för pedofili:

”Till alla som berättar för mig hur modig jag är för att jag medverkade i dokumentären, det kändes inte riskabelt alls. Jag tror på de här kvinnorna och jag bryr mig inte ett skit om att försvara en serie-barnvåldtäktsman. Ett lätt val.”

Han twittrade vidare: ”Vi borde alla tacka min vän Dream Hampton (amerikansk filmskapare reds. anm.) för hennes viktiga arbete med att skapa #SurvivingRKelly. Dessa överlevare förtjänar att lyftas och höras. Jag hoppas det tar dem närmare någon slags rättvisa.”

Artikeln fortsätter under tweeten.

"Journalister avslöjar en rad stämningsansökningar mot R. Kelly och hemliga förlikningar, när det gäller sex med minderåriga. Här dyker också en sexvideo upp, med en 14-årig flicka i. Här är hans fru Andrea gravid med deras tredje barn, och försöker fly förhållandet”, lyder beskrivningen av seriens tredje avsnitt i vilket bland andra John Legend medverkar.

LÄS OCKSÅ: First Aid Kits musik blir ett med Mumindalen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA