x

"Att sjunga en låt som är skriven till mig om mig är såklart väldigt speciellt"

"Att sjunga en låt som är skriven till mig om mig är såklart väldigt speciellt"

Elina Ryd är aktuell med sin nya singel Borta Med Vinden, en tolkning av Franska Trions låt med samma namn. Låten var från början tänkt för Elina – och innan Franska Trion släppte den spelade Elina Ryd in en engelskspråkig version av den tillsammans med synthpopbandet Secnec. Men nu släpper hon alltså sin egna tolkning av låten, på svenska. Och GAFFA har idag äran att stå för premiären av låten, som officiellt släpps imorgon.

"Borta Med Vinden med Franska Trion är den finaste låt jag vet. Den ligger mig väldigt varmt om hjärtat och därför känns det extra betydelsefullt att få göra min egna tolkning av just den”, berättar Elina om låten.

Men att tolka Borta Med Vinden som är skriven om Elina av Matti Ollikainen från Franska Trion visade sig vara ett känslomässigt och utmanande uppdrag som var långt mycket svårare än att sjunga det som Elina skrivit själv.

”'Borta Med Vinden är ju väldigt laddad för mig. Att sjunga en låt som är skriven till mig om mig är såklart väldigt speciellt, både fint men också jobbigt. Utmaningen ligger i att försöka hålla distans och inte bryta ihop.”

Borta Med Vinden är andra singeln från kommande albumet Den Luft, som släpps 22 februari. 

LÄS OCKSÅ: First Aid Kits musik blir ett med Mumindalen

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA