x

Peter Jackson gör ny The Beatles-dokumentär

Peter Jackson gör ny The Beatles-dokumentär

En ny dokumentär om inspelningen av The Beatles sista album Let It Be är på väg, och bakom filmen ligger ingen mindre än den prisbelönte Sagan Om Ringen-regissören Peter Jackson.

Jackson har fått ta del av 55 timmar rörligt, tidigare opublicerat material, inspelat i januari 1969 strax innan The Beatles splittrades. Bland annat finns material från den sista offentliga spelningen gruppen gjorde på taket av Apples Records kontor i London.

Till NME säger Jackson att den stora mängd tidigare opublicerat material teamet fått ta del av kommer göra det möjligt att skapa en film som är den ultimata ”fly on the wall experience” många The Beatles-fans alltid drömt om.

”Det är som att en tidsmaskin tar oss tillbaka till 1969, och vi fåt sitta med i studion och se när de här fyra vännerna gör fantastik musik tillsammans", säger han vidare till NME.

Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono Lennon och Olivia Harrison kommer alla vara med under skapandet av filmen. Än så länge finns varken titel eller releasedatum för dokumentären.

LÄS OCKSÅ: Gyllene Tider släpper nytt album och åker på avskedsturné


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA