x

Pizzakedja driver med välkänd festival-meme

Pizzakedja driver med välkänd festival-meme

Den numera ökända Fyre Festival – som skulle ha varit en lyxfestival på Bahamas våren 2017 men som blev ett rejält fiasko – har länge gjort meme-succé på internet. En bild på den utlovade ”lyxmåltiden” i form av två torra mackor med flottiga ostskivor och en trött hög med sallad har tillsammans med hashtaggen #fyrefail blivit en ikon för den misslyckade festivalen. Nu har en amerikansk pizzakedja gjort sin egen variant på käket – som de presenterar i ett Facebookinlägg.

”Introducing the greatest pizza that never happened: our Festival Pyzza, a new luxury pizza experience exclusively for the wealthiest consumers and industry influencers! Made with only the finest fresh ingredients available including sauce made from California tomatoes, hand-stretched dough and premium individually-packaged processed cheese product”, skriver Villa Italian Kitchen om bilden, som föreställer en pizzaslice med två ostskivor och lite sallad placerad som på originalbilden.

Inlägget har i skrivande stund över 200 delningar och många glada kommentarer. Huruvida denna lyxmåltid går att beställa på riktigt förtäljer inte historien.

LÄS OCKSÅ: Svensk fiaskofestival återuppstår


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA