x

James Browns död kan ha varit mord

James Browns död kan ha varit mord

Soulsångaren James Brown dog tidigt på juldagsmorgonen år 2006, 73 år gammal. Dödsorsaken fastslogs vara hjärtattack och vätska i lungorna. Men efter att CNN grävt i frågan går nu 13 personer i sångarens närhet ut och kräver en obduktion och ny utredning av hans död. En av dem är Dr. Marvin Crawford – den läkare som dödförklarade Brown. För CNN avslöjar han nu att han aldrig trodde att dödsorsaken var naturlig.

”Han förändrades så fort. Han var en patient som jag aldrig hade kunnat förutse skulle dö på det sättet. Men han dog den natten, och det fick mig att undra: vad gick fel?”, säger han till CNN.

Han ska ha begärt en obduktion i samband med dödsfallet, men blivit nekad av sångarens dotter Yamma Brown. Tv-kanalen har intervjuat 140 personer – bland annat James Browns änka, son, manager och ett antal av hans vänner – för att gå till botten med vad det var som hände. I samband med detta har det även väckts misstankar om att sångarens tredje fru Adrienne Brown, som dog år 1996 i sviterna av sina plastikoperationer, ska ha blivit mördad. Enligt uppgift till CNN ska en informatör ha överlämnat en anteckningsbok där det står att en läkare erkänt sig ha mördat Adrienne med en dödlig överdos på operationsbordet. Läkaren nekar dock till anklagelserna.

LÄS OCKSÅ: Spatsz är död – blev 61 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA