x

Triss i artistsläpp för Sensommar

Triss i artistsläpp för Sensommar

5-6 juli är det dags för femte upplagan av Sensommar. Förra årets festival blev den största hittills. 14 000 besökare lockades till Sundsvall och fick marken under Idrottsparken att gunga när artister som Icona Pop, Hov1, Alesso och Alan Walker intog scenen. 

Nu presenterar Sensommar tre nya akter till 2019 års festival.

Molly Sandén är en av de främsta kvinnliga popartister i Sverige och kommer bjuda på en sagolik spelning. Victor Leksells enorma potential såg vi redan förra våren när han släppte sin första singeln. Vi var först i Sverige med att boka honom inför kommande sommar och det ska bli enormt spännande att se honom inta vår scen. De Vet Du är en av landets mest bokade liveakter och festen känns säkrad när de intar Sensommar, säger Dino Vulic, festivalchef på Sensommar i ett pressmeddelande.

Molly Sandén:
Ny musik med intima texter på svenska gjorde Molly Sandén till förra årets hetaste artist. Hennes hyllade sommarturné var en succé som gav mersmak. Den följdes upp av en ännu mer intim höstturné och flertal nomineringar till bland annat P3 Guld för Årets Artist och Årets Pop samt till Grammis för Årets Pop. 2018 släppte hon hyllade albumet Större och snart kommer ny musik från Molly.

Victor Leksell:

21-åringen är född och uppvuxen i Göteborg där han från tidig ålder introducerades till musiken. Han började spela gitarr som 10-åring men vågade inte visa upp sin musikalitet förrän långt senare. Debutsingeln Vart du sover  har på under ett år nått  2,5 miljoner streams på Spotify. Intresset för debutanten växte snabbt och ni väntar vi med spänning på hans debut EP- som kommer i början av 2019. 

De Vet Du:

Humorgruppen De Vet Du består av barndomsvännerna Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin och “DJ-Hunk”, och fick sitt genombrott år 2010 då de släppte sin första musikvideo på YouTube. Gruppen har på senare år turnerat land och rike runt och är en av Sveriges mest bokade liveakter. De har stått på både festivalscener och klubbscener och gjort vad de är absolut bäst på: sprida en smittsam feststämning. Nu är de tillbaks och utlovar den fetaste liveshow de någonsin gjort.

Sedan tidigare är Martin Garrix, Zara Larsson och Fricky klara för festivalen.

LÄS OCKSÅ: Svensk fiaskofestival återuppstår


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA