x

Internationella Vogue tror stenhårt på svenska Lash

Internationella Vogue tror stenhårt på svenska Lash

Den svenska rapduon Lash har utsetts till en av de 100 mest intressanta artisterna 2019 av det internationella modemagasinet Vogue. Duon består av Boråsbördiga systrarna Sabina och Anfa Lashari och har i Sverige kommit att ses som en ny och efterlängtad röst på den svenska rapscenen. I GAFFA förutspåddes deras framgångar redan för ett år sen, när de listades som en av 13 svenska akter att hålla koll på under 2018. Vogue beskriver systrarna som ”agents for change” och understryker deras normbrytande egenskaper inom hiphoppen.

– Uppenbarligen bryter vi normer varje dag bara genom att vara oss själva, och det är något vi stolt kommer att fortsätta med. Vi vill inspirera människor att fortsätta tro på och sträva mot jämlikhet, det är viktigt och kommer så småningom att leda till den förändring vi vill se i världen, säger Lash till Vogue.

De gör musik under sloganen ”hiphop has no gender”, vilket gjort att de välkomnats av såväl etablissemanget som undergroundkulturen. Under våren 2019 väntas ny musik av den hajpade duon.  

LÄS OCKSÅ: Angel Haze till Sverige 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA