x

Svensk artist dömd för sexuellt ofredande

Svensk artist dömd för sexuellt ofredande

Den före detta Albatraoz-medlemmen Måns Harvidsson sparkades ur bandet efter ett uppmärksammat videoklipp från 2017. Där syns hur han, mitt under pågående spelning, går fram till publiken och tar tag i en tjejs huvud för att trycka det mot sitt skrev. Två år efter händelsen föll domen i Uddevalla tingsrätt: 80 dagsböter för sexuellt ofredande samt 5000 kronor i skadestånd till offret, rapporterar Borås Tidning

Tingsrätten beskriver att handlingen måste uppfattas som en ”maktdemonstration” och att den kränkte offrets sexuella integritet. Måns Harvidsson har hela tiden förnekat brott, och menade att han inte borde få någon påföljd även om han ansågs skyldig eftersom händelsen redan skadat både hans karriär och bandets anseende. Enligt tingsrätten var det dock inte en anledning att slippa straff.

I samband med händelsen blev Måns Harvidsson anmäld för sexuellt ofredande av ännu en kvinna. Hon menar att artisten ska ha snärtat henne på rumpan med en handduk samt kysst henne på halsen. Tingsrätten ansåg dock bevisningen otillräcklig för fällande dom.

LÄS OCKSÅ: Här pressar artisten sitt skrev mot tjejens ansikte – "märkbart tagen och chockad"

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA