x

The Tallest Man On Earth redo med nytt album

The Tallest Man On Earth redo med nytt album

Förra året släppte Kristian Matsson aka The Tallest Man On Earth EP:n The Bird Sees The Solid Ground, någon fullängdare har han dock inte skickat ut sedan 2015 och Dark Bird Is Home. Men nu meddelar Kristian att han är färdig med sitt nya album.

”Jag promenerar mycket. Nu är jag ute och går igen eftersom jag gjort klart ett album . Det ligger i min ficka. Det folk-gå-musik. Mer info snart", skriver Kristian på Instagram

Planerna på det nya albumet avslöjade han redan förra året i en intervju med GAFFA.

– Det känns lite som There's No Leaving Now 2.0. Som en fortsättning på det albumet, av någon anledning som jag inte hade planerat. Men det blev så. Jag försöker att inte kontrollera för mycket hur saker blir men jag märker att de hänger ihop. Sen kommer det förhoppningsvis inte bli så många låtar om kärleksuppbrott, jag ska försöka hålla mig undan det, skriva om lite andra grejer, sa Matsson i intervjun.

Han berättar vidare i intervjun att det blir lite vint och skevt. Lite som på de första albumen, fast bättre.

– Jag har en passion för när det brusar, när saker låter som att de håller på att gå sönder eller liksom inte har någon diskant. När man knappt hör vad det är men så kommer det någon sorts virtuos skönhet genom det bruset. Det är jag så himla svag för… Jag ska göra det så radio-ovänligt jag bara kan, igen, haha. 

Något releasedatum för det nya albumet är i dagsläget inte bekräftat. 

LÄS OCKSÅ: 6-stjärniga The Tallest Man On Earth gör flera Sverigespelningar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA