x

Var domaren i "Ghost-rättegången" jävig? Göta Hovrätt har sagt sitt

Var domaren i "Ghost-rättegången" jävig? Göta Hovrätt har sagt sitt

Domaren i ”Ghost-rättegången” anklagades för att ha varit jävig, detta på grund av att domaren och bandets frontman båda är medlemmar i Frimurarorden. Nu meddelar Göta Hovrätt att invändningen om jäv avslås, rapporterar Corren.

I oktober föll domen i den så kallade Ghost-rättegången, de tidigare bandmedlemmarna Martin HjertstedtHenrik PalmMauro Rubino och Simon Söderberg stämde frontmannen Tobias Forge för att ha fördelat bandets pengar på ett orättvist och felaktigt sätt. Ex-medlemmarna förlorade målet och blev skyldiga att betala rättegångskostnaderna på över 1,3 miljoner kronor. Drygt en månad efter domen föll meddelade ex-medlemmarnas advokat Michael Berg att de begärt att rättegången skulle göras om, de menade att rådmannen Henrik Ibold var jävig då han och Forge båda är medlemmar i Svenska Frimurarorden.

gallery_large

(Foto: Josefin Larsson)

De båda tillhör enligt Berg den sektion inom ordern som går under namnet ”Fjärde fördelningen”, som bland annat omfattar ordens loger i Linköping. Advokaten ansåg då att detta förhållande gjorde att rådmannens opartiskhet i målet kan ifrågasättas. Men enligt hovrätten har det inte lett till att de båda fått någon personlig relation och invändningen om jäv avslås och kommer inte prövas igen av tingsrätten.

LÄS OCKSÅ: Pastor varnar för Ghost


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA