x

Jakob Hellman firar stort 30-årsjubileum

Jakob Hellman firar stort 30-årsjubileum

På dagen 30 år sedan Jakob Hellmans stilbildande debutalbum … Och Stora Havet släpptes presenterar han idag den kommande föreställningen Äntligen Borta – Istället För 30 År: Alltid. Den ges i Stockholm, Göteborg och Malmö i höst.
 
"Äntligen Borta – Istället För 30 År: Alltid är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. En berättelse om ett liv med musiken och en kamp med kreativiteten. Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989.", hälsas det i ett pressmeddelande.
 
Föreställningen innehåller också en rad nyskrivna låtar.
 
gallery_large
 
Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum och enda fullängdare till dags dato släpptes. Låtar som Vara Vänner och Hon Har Ett Sätt introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska, med sina ordrika texter och ett uttryck bestående av lika delar naivitet och melankoli.
 
 
Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.
 
Här ser du Jakob Hellman:
 
1/11 MALMÖ, Malmö Live
19/11 STOCKHOLM, Cirkus
7/12 GÖTEBORG, Konserthuset
 
Biljetter släpps den 15 februari kl 10.00 på www.unitedstage.se
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA