x

Nickelback: "Vi gör uppenbarligen någonting rätt om folk hatar oss så mycket"

Nickelback: "Vi gör uppenbarligen någonting rätt om folk hatar oss så mycket"

Nickelback kan vara ett av världens mest hånade rockband, men samtidigt är de ett av världens största. I en intervju med Bandwagon pratade bandets basist Mike Kroeger om hur det är att utstå allt hat – och att bli försvarad av Deadpool.

– Initialt, så sårar det oss. Jag tror vem som helst skulle känna så om folk sa negativa saker om dem. Jag tycker att desto mer tiden går, så har det nästan blivit komiskt. Ibland försöker folk så hårt att vara elaka att det faller platt, jag tycker det oftast är så, berättade Kroeger i intervjun.

Han fortsätter:

– Det spelar ingen roll om det handlar om mitt band eller inte, om någon säger något som är legitimt roligt skrattar jag åt det. Men ibland kan folk vara rakt ut sagt vidriga och ta saker för långt, börja verbalt attackera våra familjer och skicka dödshot och såna grejer. Det är då man måste ta ett steg tillbaka och tänka ”vi gör uppenbarligen någonting rätt om folk hatar oss så mycket”, och sen släpper du det för att du har viktigare saker att göra.

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Nickelback vill göra ett album med Slayer-covers

Nyligen fick det bespottade bandet uppbackning från ett lite annorlunda håll, då Marvel-karaktären Deadpool försvarade Nickelback i en trailer för filmen Once Upon A Deadpool.

– Det var en stor ära att Deadpool försvarade oss. Han är kanadensare som oss, så det är rätt grymt det med. När vi först hörde talas om det var det på grund av att Ryan Reynolds tog kontakt med oss och berättade om sin idé, men då hade han inte filmat än. Han ville kolla så att vi var okej med det, vilket var ett väldigt classy drag, ett väldigt professionellt drag från hans sida, säger Kroeger till Bandwagon.

– Vi läste scenen och jag skrattade hela tiden, inte bara när Deadpool försvarade oss, utan också när Fred Savage attackerade oss. Det var jätteroligt. Det blev inte någon större överraskning men resultatet blev bättre än väntat, och förhoppningsvis fick vi även en massa nya fans. Vi är skyldiga Ryan Reynolds och Deadpool ett tack.

LYSSNA: GAFFA-Podden #11 – Släpper dom in vilket pack som helst på Grammy? 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA