x

Om 5 minuter stänger nattklubben – Junior Brielle släpper låt och albumdatum

Om 5 minuter stänger nattklubben – Junior Brielle släpper låt och albumdatum

Junior Brielle har redan hunnit bli utnämnda till ”Framtidens artist” av P3, Grammisnominerade i kategorin ”årets nykomlingar” och nominerade till ”Årets genombrott” i GAFFA-Priset. Idag 15 februari släpper de singeln Fem I Fem och de låter samtidigt meddela att deras debutalbum är ute 29 mars.

gallery_large

Fem I Fem utspelar sig klockan 04:55 på valfri nattklubb i valfri storstad, säger duon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Texten talar ganska tydligt för sig själv, då vi nästan helt undvikit metaforer och symbolik denna gång. Den behandlar konflikten i den syntetiska glädje som uppstår i dessa miljöer om man, som oss, alltid är villig att ha lite roligare.

Popduon Junior Brielle, bestående av bröderna David och Gabriel Röhdin från Brunflo, har sedan debut-EP:n Blod blivit hyllade för sina elektroniska indiepopspår, rockiga liveframträdanden och poetiska textrader. Du har förutom deras egna Norge- och Sverigeturné kunnat se dem på festivaler så som Popaganda, Saltsjöyran och Peace & Love. I sommar kan du se dem på Lollapalooza.

LYSSNA: GAFFA-Podden #11 – Släpper dom in vilket pack som helst på Grammy? 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA