x

Bert Karlsson anklagar mello-bidrag för ”gravplundring”

Bert Karlsson anklagar mello-bidrag för ”gravplundring”

På lördag tävlar Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalens tredje delfinal. Men redan innan TV-premiären har låten Norrsken rört upp känslor – hos Bert Karlsson.

Det har uppmärksammats från flera håll att bidraget besitter många gemensamma nämnare med Tim ”Avicii” Berglings musik. Den tidigare skivbolagsdirektören från Skara upprörs över likheterna.

– Det går inte att göra så här. Det är konstgjort, det håller inte att kopiera. Självklart är det gravplundring, säger Bert Karlsson i ett uttalande till Expressen.

gallery_large

LÄS OCKSÅ: Efter anklagelserna – Ryan Adams albumsrelsease skjuts upp

Även Aftonbladets krönikör Markus Larsson har påtalat likheterna med den avlidne DJ-giganten, och han drar även paralleller till en annan känd låt.

”För det första fortsätter bidragets upphovsmän att, med förvånande skamlöshet, plundra Avicii. Jon Henrik Fjällgren lyckas med konststycket att jojka melodierna från både Tim Berglings Without You och Sun Is Shining med Axwell & Ingrosso”, skriver han.

Jon Henrik Fjällgren är inte den första som anklagas för Avicii-plagiat i årets Melodifestival. I den första deltävlingen var det många som reagerade på den stora likheten mellan Andreas Johnsons Army Of Us och superhitten Without You. Både Jon Henrik Fjällgren och Andreas Johnson tillbakavisar plagiatanklagelserna.

LÄS OCKSÅ: "Jag satsade 250 000 kronor på en musikvideo som aldrig visades"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA