x

Arrangerade fiaskoevent – nu vill han skapa en ny "ikonisk festival"

Arrangerade fiaskoevent – nu vill han skapa en ny "ikonisk festival"

En av medarrangörerna till katastroffestivalen Fyre Festival, rapparen Ja Rule, vill anordna ytterligare en vad han kallar ”ikonisk musikfestival." 

Tillsammans med affärsmannen Billy McFarland var Ja Rule med och anordnade Fyre Festival – festivalen som marknadsfördes som en exklusiv ”once in a life time”–upplevelse, med mat i Michelin-klass, lyxiga boenden och uppträdanden av artister som Major Lazer, Blink 182, YachtyRae Sremmurd och Migos. En lyxfestival i Bahamas vars primära målgrupp var influencers och jetsetare – eller den som var villig att betala mellan 450 och 49 000 amerikanska dollar för en biljett. Men som bland annat två uppmärksammade dokumentärer visat så blev det inte riktigt så ...

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Pizzakedja driver med välkänd festival-meme

Med tanke på den enorma floppen skulle man kunna tänka sig att Ja Rule skulle vilja ägna sig åt något annat än att anordna festivaler. Men när TMZ frågade rapparen om han kunde tänka sig att anordna en ny festival svarade han:

– Mitt i allt kaos finns det möjligheter. Jag jobbar med en massa ny grejer.

Han sa vidare att Fyre var ”den mest ikoniska festivalen som aldrig hände” och tillade, ”jag har planer på att anordna den mest ikoniska musikfestivalen.”

I avsnitt #9 av GAFFA-Podden snackades det Fyre Festival lyssna här:

LÄS OCKSÅ: Efter anklagelserna – Ryan Adams albumrelease skjuts upp


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA