x

Biljettbolagen med flest anmälningar – dessa ska du akta dig för

Biljettbolagen med flest anmälningar – dessa ska du akta dig för

Många företag har som affärsidé att sälja konsert- och evenemangsbiljetter i andra hand. Nu har Breakit kartlagt några av de största aktörerna i en allt snabbare växande ”svart marknad” för biljettförsäljning på nätet. Enligt Konsumentverket har antalet anmälningar ökat lavinartat de senaste åren. Under 2016 var antalet 34, under 2018 var de 181 och trots att vi bara befinner oss i februari är årets siffra redan uppe på 42.

“De flesta anmälningar handlar om att konsumenten inte har förstått att det handlar om försäljning i andra hand och känner sig lurade”, säger Matilda Norrman, jurist på Konsumentverket, till Breakit.

Själva affärsidén är dock inte olaglig i sig, men det är viktigt att informationen vid försäljningen är tydlig. Breakit har sammanställt en lista med några av företagen som blivit anmälda upprepade gånger:

LÄS OCKSÅ: Är Sahara Hotnights tillbaka?

Viagogo – Toppar listan över antalet anmälningar. Av de 181 som inkom under 2018 handlade 131 om Viagogo. De är även uppskrivna på Konsumentverkets varningslista.

Biljett Nu (Hasses Evenemangsbiljetter i Sverige AB) – Har dragit på sig 15 anmälningar de senaste tre åren.

Onewayticket (Haltea AB) – Grundades i april 2018 och sedan dess har det inkommit elva anmälningar mot företaget.

Biljett24 (B24 Sweden AB) – Har blivit anmälda 15 gånger under de senaste tre åren.

Evenemangstorget (ET travel AB) – Har anmälts 24 gånger under de senaste tre åren. Breakit har varit i kontakt med ägaren som uppger att de sedan maj 2018 inte längre säljer biljetter.

LÄS OCKSÅ: Brad Pitt gör dokumentär om grundgeikonen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA