x

Ghosts nya spritsort väcker frågor

Ghosts nya spritsort väcker frågor

Rykten om att Ghost skulle vara djävulsdyrkare har varit uppe på tapeten förr. Nyligen gick en pastor ut och varnade för bandet. Nu är ämnet aktuellt igen, då Ghost lanserar en ’Juniper Gin’.

På internet diskuteras det om huruvida det är en enbärs-gin, eller en djävuls-gin. Texten på flaskan är nämligen utformad som så att juniper även går att läsas som Lucifer. Även etiketten på flaskans baksida går att koppla till mörkare krafter – den berättar blodets historia och kulturella betydelse.

gallery_large

(Foto: Systembolaget) 

Oavsett hur man väljer att tolka etiketten verkar Ghost intåg i spritbranschen efterlängtad, i varje fall om man ska tro deras fans.

”Jag antar att jag måste flytta till Sverige”, skriver en användare på Reddit när det nämns att ginen bara går att få tag på via Systembolaget.

Enligt ett pressmeddelande var Ghost frontare, Cardinal Copia, väldigt delaktig i den noggranna tillverkningsprocessen, och ägnade lång tid åt att finna den perfekta balansen mellan ljus och mörker.

article_header

(Foto: Micke Eriksson) 

– Ghost har blivit ett världsfenomen och en naturkraft, och vi är extremt glada att fortsätta vårt arbete med bandet och Cardinal Copia. Götene Spritfabrik har gjort en helt fantastisk gin, och vi är supertaggade på att få släppa resultatet av det här samarbetet, säger Sari H Wilholm på Brands For Fans i ett pressmeddelande.

Ghost är just nu högaktuella med två arenaspelningar på hemmaplan. 20/2 besöker de Scandinavium i Göteborg och 23/3 Stockholm och Ericsson Globe.

LÄS OCKSÅ: Goda nyheter för alla Ghost-fans


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA