x

Matbutik anordnar musikfestival – igen

Matbutik anordnar musikfestival – igen

Det var många som höjde på ögonbrynen förra året när Coop Gotland gick ut med att de skulle arrangera en musikfestival i Visby. Evenemanget Döskallen gick av stapeln 16 mars 2018 – och det blev en stor succé.

– Det gick jättebra, folk pratade så jädra varmt om den här tillställningen under hela året. Vårt mål var redan från början att inte tänka kommersiellt. Vi säljer korv och leverpastej på Coop så vi måste inte säkra så mycket vinst, säger Martin Kristensson som är en av arrangörerna, till GAFFA.

Och nu är det dags igen. Den här gången blir det en tvådagarsfestival och spelar gör bland annat Avantgardet, Avund, Baby Grandmothers och Second Oracle.

Att en matbutik anordnar en festival hör inte till vanligheterna, men Coop Gotland är inte vilken matbutik som helst. De har nämligen startat upp ett koncept som de kallar Coop Records där de säljer vinylskivor i anslutning till fiskdisken, vilket GAFFA skrivit om tidigare. Årets festival heter Döskallen 2 och äger rum 29 och 30 mars. Men den här gången bjuds det inte bara på musik.

– Vi har även bjudit in aktörer som inte är musikartister. Gotlands veganer, några som gör screentryck på t-shirtar, olika konstnärer och skivbolag, till exempel. Det blir en mer multimedial tillställning, säger Martin Kristensson.

LÄS OCKSÅ: Stockholmsklubb räddar Plan B


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA