x

Vita Bergen återvänder – i ny form

Vita Bergen återvänder – i ny form

Idag släpper Vita Bergen nya singeln Falcons – den första låten i nästa fas för indiesuccén.

Med det nya släppet byter Vita Bergen skepnad från ett 6-mannaband med William Hellström i spetsen till att bli Williams helt egna konstnärliga och artistiska soloprojekt.

– Jag vill att Vita Bergen alltid skall vara oväntat och fritt. Fritt från alla förutfattade meningar. För att det skall vara det krävs förändring. VB är min kreativa rymd, men även om det är baserat på mina initiala tankar om kreativitet och musik så betyder inte det att jag själv alltid måste vara budbäraren, eller att det bara skulle vara en arena för mig. Tvärtom. Jag vill framförallt inte att Vita Bergen skall vara strikt bundet till exempelvis kön eller sexualitet, berättar William Hellström i ett pressmeddelande.

– Därför kommer flera av spåren på kommande skiva vara samarbeten med andra konstnärer, framförallt kvinnliga. På den första låten som släpps sjunger en oerhört begåvad konstnär, Josefin Eklund, som aldrig hade sjungit innan vi spelade in den här låten. Jag tror man hör hur fritt det låter. Det är en fin känsla. Den känslan vill jag att alla skall få som bryr sig om att lyssna på Vita Bergen. 

gallery_large

Josefin Eklund och William Hellström (pressbild.)

Falcons är en av fyra singlar som släpps i år, och i höst väntas ett nytt album. Utöver att släppa ny musik blir det också en rad spelningar, bland annat på invigningen av Venedigs konstbiennal 2019. På spelningarna har William med sig Tuva Lodmark (till vardags frontfigur i Pale Honey) samt barndomsvännen och trummisen Gustaf Gunér. I april ställer dessutom William ut på Fotografiska i Stockholm tillsammans med Josefin Eklund.

Lyssna på nya singeln Falcons här:

LÄS OCKSÅ: Gården med tungt förstasläpp – Bad Cash Quartet, The Streets, Tame Impala m.fl.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA