x

Säljer falska Sarah Klang-biljetter – "det är för jävligt"

Säljer falska Sarah Klang-biljetter – "det är för jävligt"

Nyligen rapporterade vi om ”biljettbolagen du ska akta dig för”. Högst upp på listan fanns sajten Viagogo – av de 181 anmälningarna som inkom till Konsumentverket under 2018 handlade 131 om Viagogo. De är även uppskrivna på Konsumentverkets varningslista. 

Men trots alla anmälningar fortsätter företaget sälja dyra, och även helt och hållet falska biljetter. De säljer till exempel biljetter till Sarah Klang (bilden) på Gröna Lund i vår, men förutom att biljetterna är  skamligt dyra så går det inte att köpa förhandsbiljetter till Gröna Lunds evenemang.

– Man ska aldrig köpa biljetter till någon av våra konserter av en extern part. Våra konserter kostar en bråkdel av det Viagogo säljer dem för och köper man vårt säsongskort kommer man in till alla konserter för 290 kr. Det är också alltid först till kvarn som gäller. Det finns inga biljetter som garanterar att du får se konserten förrän du har kommit innanför grindarna, säger Annika Troselius informationschef på Gröna Lund till GAFFA. 

gallery_medium

Annika Troselius berättar att Gröna Lund tidigare haft problem med olika sajter som säljer andrahandsbiljetter och att de aktivt gått ut och uppmanat folk att inte köpa biljetter där, då det inte garanterar en entré och dessutom kostar hutlöst mycket mer.  

– Förra säsongen kontaktade vi polisen för att se om vi kunde anmäla den här sajten. Men då det eventuella brottet inte begås mot oss, utan mot den som köper konsertbiljetten, kan inte vi göra anmälan. Det är i så fall upp till respektive person som köper en konsertbiljett. I våra ögon grundlurar Viagogo de som köper biljetterna, men vi kan inte göra mer än att varna våra konsertbesökare. Det är för jävligt.

Vi söker Viagogo för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Så mycket pröjsar du för Melodifestivalen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA